<< Kielivarojen tuottajan ohjeet

Aineiston jakaminen ennen tallennussopimuksen tekemistä

Tiedostojen jakaminen toisen henkilön kanssa suoraan

Tarvitseeko projektinne yhteisen, reilun kokoisen, varmuuskopioidun levytilan? CSC voi myöntää projektin sisäiseen käyttöön tarkoitettua levytilaa määräajaksi. Kohtuullisen kokoinen projektihakemisto on tutkijoille ilmainen. Kukin projektilevyn käyttäjä tarvitsee CSC:n käyttäjätunnuksen. Hakemuksen tekee projektin vastuuhenkilö ja sen yhteydessä on ilmoitettava tarvittavan tilan määrä sekä projektiryhmään kuuluvat käyttäjätunnukset. Projektilevyn tiedostoihin pääsee käsiksi joko tiedostonsiirto-ohjelmalla tai luomalla pääteyhteyden CSC:n laskentaympäristöön, ks. tarkemmat ohjeet tiedostojen siirtämiseksi.

CSC:llä on käytössä myös IDA-palvelu aineistojen säilyttämiseksi ja jakamiseksi tutkimushankkeiden sisällä.

Jos hankkeessa käsitellään henkilötietoja tai luottamuksellista aineistoa, muista huolehtia tietoturvasta ja henkilötietojen suojaamisesta tarpeen mukaan. Luottamuksellinen aineisto on syytä esimerkiksi salata riittävän vahvasti, mikäli sitä joudutaan siirtämään verkon yli tai säilyttämään tilapäisesti esimerkiksi muistitikulla, ulkoisella levyllä tai sellaisella palvelimella, jonka tietoturvan taso ei yksinomaan täytä tarvittavia kriteerejä. Huolehdi siitä, että luottamuksellista aineistoa käsitellään vain laitteilla, joiden tietoturva on ajan tasalla ja riittävä tarkoitukseen nähden. Hankkeessa on hyvä sopia aineiston käsittelyyn yhteiset pelisäännöt, joita jokainen sitoutuu noudattamaan. Ajantasaisia ohjeita ja neuvoja saat omalta organisaatioltasi.

<< Kielivarojen tuottajan ohjeet