Kielipankkiin talletetut aineistot

In English

Sijainti ja käyttö

Aineistot voivat olla käytettävissä selainpohjaisen hakuliittymän kautta (Korp), komentorivipohjaisesti Kielipankin sovelluspalvelimella tai ladattavissa omalle koneelle Kielipankin latauspalvelusta.

CLARIN PUB- tai ACA-lisensoidut valikoidut versiot ladattavista kieliaineistoista löytyvät pakkaamattomina myös CSC:n Puhti-laskentaympäristöstä hakemistosta /appl/data/kielipankki/. Palvelimien käyttö edellyttää CSC-tunnusta.

Lisenssi

Osa aineistoista on julkisesti saatavilla, osa edellyttää kirjautumista tai henkilökohtaista käyttöoikeutta. Tarkempaa tietoa siitä, miten kutakin aineistoa voi käyttää, löytyy aineiston lisenssisivulta, jolle pääsee aineistotaulukon käyttöoikeusluokkakuvakkeesta. Suojattuihin aineistoihin pääsee käsiksi seuraamalla Hae-sarakkeen linkkiä .

Tukitasot

Kielipankin aineistoilla on kolme tukitasoa.

A: Kielivaraa kehitetään ja parannetaan aktiivisesti. Kielipankki korjaa aineistoon liittyvät ongelmat mahdollisimman nopeasti.
B: Kielivaraa kehitetään ainoastaan käyttäjien pyynnöstä. Kielipankki pyrkii korjaamaan ongelmia, mutta se saattaa edellyttää ulkopuolista työpanosta.
C: Kielivara on saatavilla sellaisenaan. Kielipankki ei korjaa eikä kehitä aineistoa.

Viittaaminen

Tarkasta sekä aineistokohtainen viittausohje että muiden tutkijoiden viittaukset aineistoon lainausmerkin icon-quote-right kohdalta.

Etsi muita saatavilla olevia aineistoja: META-SHARE, CLARIN Virtual Language Observatory

Löydät yleiskatsauksen kaikista resursseistamme lajiteltuna resurssiperheiden mukaan FIN-CLARINin resurssiperheistä.

LyhenneNimi ja kuvailutiedotLisenssiSijaintiViiteAineistoryhmä ja ohjeHae käyttöoikeuttaJulkaisuvuosiTukitaso
LyhenneNimi ja kuvailutiedotLisenssiSijaintiViiteAineistoryhmä ja ohjeHae käyttöoikeuttaJulkaisuvuosiTukitaso

Vastaa