Sijoittaisitko oman aineistosi Kielipankkiin?

Aineistojen ja työkalujen tallettaminen Kielipankkiin ja jakaminen Kielipankin kautta kannattaa. Kielipankilla on satoja käyttäjiä suomalaisissa korkeakouluissa ja muissa tutkimuslaitoksissa, ja eurooppalaisia käyttäjiä tulee mukaan CLARIN-yhteistyön myötä. Kielipankissa aineistot ja työkalut saavat Euroopan laajuista näkyvyyttä. Mitä helpommin ja näkyvämmin aineisto tai työkalu on saatavilla, sitä enemmän sitä käytetään ja sitä enemmän siihen myös viitataan. Aineiston – ja oman työn – arvoa voi kasvattaa myös antamalla muiden käyttää sitä.

Kielipankissa aineiston omistaja voi määrittää kunkin aineiston ja työkalun käyttöoikeudet valmiin käyttöoikeusluokittelun mukaan ja FIN-CLARIN auttaa luovutussopimuksen tekemisessä. Kielipankissa julkaistun aineiston käyttöoikeuksien myöntäminen on vaivatonta Kielipankin sähköisen käyttöoikeuspalvelun avulla.

Kielipankissa aineistot ovat myös turvassa. Teknisten häiriöiden varalta Kielipankin sisältö varmuuskopioidaan säännöllisesti. Ylläpito varmistaa, että aineistot ja työkalut pysyvät kunnossa ja kustakin on saatavilla ajanmukainen versio.

Lue lisää aineistojen tallettamisesta sivulta Ohjeita sisällöntuottajille.

Tulossa olevat uudet aineistot ja työkalut

Hae Kielipankki-portaalista:
Noora Hoffrén
Kuukauden tutkija: Noora Hoffrén

 

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4129317

Tarkemmat yhteystiedot