Sovelluspalvelimen käyttöohjeita

Taito on CSC:n ylläpitämä unix-pohjainen palvelin, jolla sijaitsevat monet Kielipankin aineistot. Sovelluspalvelimella on käytettävissä myös erilaisia komentorivipohjaisia työkaluja, joilla voi käsitellä ja tutkia kieliaineistoja. Palvelimelle kirjautumiseen tarvitaan CSC:n käyttäjätunnusta. Jos sinulla ei vielä ole sellaista, tutustu hakuohjeisiin.

Taito-shellin yleinen käyttöohje (englanniksi)

Taito-sovelluspalvelin käyttöympäristönä – kirjautuminen ja perusasetukset

Kielipankin aineistojen ja työkalujen sijainti sovelluspalvelimella

• Sovelluspalvelimella käytettävissä olevat Kielipankin aineistot ja työkalut sijaitsevat palvelimen hakemistossa /appl/kielipankki.
  • Ladattavissa olevat Kielipankin aineistot sijaitsevat Kielipankin latauspalvelussa. Osan aineistoista lataaminen edellyttää käyttöoikeutta. Ladattavissa olevat aineistot ovat niin ikään pakkaamattomina käytettävissä palvelimella.

Sovelluspalvelimella olevien työkalujen käyttäminen

Hae Kielipankki-portaalista:
Kuukauden tutkija: Tatu Huovilainen