PUB Många korpusar och verktyg är tillgängliga utan att du behöver logga in.
ACA Vissa språkresurser kan du få tillgång till med hjälp av åtkomsträttigheter som utfärdats av din högskola eller organisation.
RES Vissa resurser kräver personliga åtkomsträttigheter utöver inloggning. Du kan ansöka om tillgång till dem i tjänsten Rättigheter i Språkbanken, där du kan logga in antingen med din organisations inloggningsuppgifter eller med ett CLARIN- eller Eduuni-konto.
Genom att använda Språkbankens korpusar och tjänster godkänner du Språkbankens allmänna användarvillkor samt resursspecifika villkor.
När du får tillgång till och använder en resurs som innehåller personuppgifter (licensvillkor +PRIV) är du dessutom skyldig att följa de resursspecifika villkoren för databehandling som tillhandahålls tillsammans med licensen. Mer information finns i riktlinjerna för behandling av korpusar som lagras i Språkbanken i Finland och som innehåller personuppgifter.

Ansök om rättigheter för att få tillgång till språkbankens resurser i tjänsten Rättigheter i språkbanken.

Logga in i tjänsten med ett konto som beviljats av en organisation som är medlem i Haka eller eduGAIN, eller ett CSC-konto.

  • Anvisningar för ansökan
  • Du kan ansöka om flera rättigheter med en och samma ansökan.
  • När du skickar in en ansökan krävs en digital underskrift som används för att godkänna både språkbankens allmänna villkor och resursspecifika villkor.
  • Ansökningsförfarandet tar vanligtvis upp till en vecka.

Inga Haka-legitimationer?

Om din organisation inte är med i eduGAIN kan du få tillgång till våra tjänster med ett CLARIN-konto. Använd universitetets e-postadress när du fyller i följande
formulär:

CLARIN Identitetsförfrågningsblankett

Användare i Finland uppmuntras att välja Eduuni som inloggningsmetod:

Vad är Eduuni?


Korpusar
Korpusar
Bekanta dig med våra korpusar.
Åtkomst
Language Bank Rights
Ansök om åtkomsträttigheter
till våra språkresurser.

Kontaktinformation

Språkbankens tekniskt underhåll
kielipankki (ät) csc.fi
tel. 09 4572001

Korpusar och webservice
fin-clarin (ät) helsinki.fi
tel. 029 4129317