Korpusar i Språkbanken i Finland

Tillgång och användning

Korpora i språkbanken kan vara tillgängliga via ett webbgränssnitt (Korp) eller med hjälp av verktyg i CSC:s datormiljö. Vissa korpusar kan också laddas ner via nedladdningstjänsten.

Utvalda versioner av de nedladdningsbara CLARIN PUB- eller ACA-licensierade korpusarna finns också tillgängliga i CSC:s datormiljö Puhti i katalogen /appl/data/kielipankki/.  De är markerade med ”Puhti” i kolumnen ”Tillgång” i listan nedan. För att använda servrarna behöver du ett CSC-konto.

Licens

Vissa korpusar är direkt tillgängliga, andra kan nås genom att logga in eller genom att ansöka om individuella åtkomsträttigheter. Skyddade korpusar kan nås genom att följa länken i kolumnen Ansök.

Servicenivå

Våra språkresurser har tre olika stödnivåer.

A: Resursen är under aktiv utveckling. Språkbanken i Finland åtgärdar eventuella problem så snart som möjligt.
B: Resursen utvecklas endast på användarens begäran. Språkbanken i Finland strävar efter att åtgärda problem med resursen, men det kan krävas externa bidrag.
C: Resursen är tillgänglig ”i befintligt skick”. Språkbanken i Finland varken fixar eller utvecklar resursen.

Citera

Korpusspecifika referensinstruktioner och citat i andra artiklar finns tillgängliga genom att klicka på citatlänken icon-quote-right.

Om du letar efter en korpus som inte finns nedan, kan du söka i META-SHARE eller CLARIN Virtual Language Observatory (VLO).

Du hittar en översikt över alla våra resurser sorterade enligt resursfamiljer i resursfamiljerna för FIN-CLARIN.

 

FörkortningNamn och metadataLisensTillgångCiteraResursgrupp och hjälpAnsökUtgivningsårServicenivå
FörkortningNamn och metadataLisensTillgångCiteraResursgrupp och hjälpAnsökUtgivningsårServicenivå