In English

Terminologiafoorumi

Viimeisimmät versiot: 
Terminologiafoorumin sanastoja (kokoelma), lähdeaineisto
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Tämän version viittausohje
Lataa aineisto
Etsi muut saatavilla olevat versiot 

Aineiston sisältö

Kielipankin Terminologiafoorumi-aineistokokoelmaan kootaan eri alojen suomenkielistä termistöä ja määritelmiä sisältäviä sanastoja, joita harrastajat ja asiantuntijat ovat omilta aloiltaan laatineet. Sanastot on alun perin julkaistu yksityisten, yhdistysten, hankkeiden, yritysten tai muiden tahojen verkkosivuilla. Ne tarjoavat hyödyllistä tietoa alan ammattilaisille, harrastajille, kääntäjille, opettajille, opiskelijoille, kielentutkijoille ja muille alasta kiinnostuneille.

Aineisto on tulossa Kielipankin kautta avoimesti saataville Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Sanastot on julkaistu kokoelmassa niiden laatijoiden tai koostajien luvalla. Kuvat on tekijänoikeussyistä jätetty pois. Käytön yhteydessä kokoelmaan ja siitä käytettyyn versioon on viitattava asianmukaisesti. Kokoelman sisällä olevien yksittäisten sanastojen tarkemmat viittausohjeet löytyvät kyseisten sanastojen kuvailutietosivuilta.

Sanastot on tallennettu Kielipankkiin sellaisenaan eikä niiden sisältöä, termejä, käsitteiden määritelmiä tai erikielisiä vastineita ole tarkastettu tai toimitettu, joten ne saattavat sisältää epätäydellisyyksiä tai virheellisyyksiä. Sanastoista saadut tiedot kannattaa kulloinkin tarkistaa myös muista lähteistä. Tarkemmat aineistokohtaiset käyttöehdot löytyvät aineistoversioiden kuvailutiedoista.

Taustaa

Sanastokokoelman taustalla on Kielipankin sekä Vaasan yliopiston tuottaman Terminology Forumin yhteistyöhanke. Hankkeessa kartoitettiin suomenkielistä termistöä sisältäviä verkossa julkaistuja sanastoja (553 kpl), joista valittiin pilottiaineistoksi noin 20 sanastoa. Sanastojen laatijoihin otettiin yhteyttä julkaisuluvan saamiseksi. Ensimmäiseen julkaisuun valikoitui 10 sanastoa, joiden avulla tallentamisprosessia päästiin testaamaan. Sanastoja on tarkoitus mahdollisuuksien mukaan vähitellen lisätä.

Ensimmäinen julkaisu (5.10.2021) sisältää seuraavat sanastot:

Ensimmäinen ATK-sanastoPolkupyöräwikin sanasto
HalosanastoPuutarhasanasto
Karavaanarin sanastoRahoitusalan sanasto
Kokous- ja konferenssisanastoTietotekniikkasanasto
MaastopyöräilysanastoTV-mittaritutkimus

Tämän sivun pysyvä tunniste: http://urn.fi/urn:nbn:fi:lb-2021082322