In English

Terminologiafoorumi

Viimeisimmät versiot: 
Terminologiafoorumin sanastoja (kokoelma), lähdeaineisto
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Tämän version viittausohje
Tämä aineisto on tulossa
pian saataville latauspalveluun
Etsi muut saatavilla olevat versiot 

Aineiston sisältö

Kielipankin Terminologiafoorumi-aineistokokoelmaan kootaan eri alojen suomenkielistä termistöä ja määritelmiä sisältäviä sanastoja, joita harrastajat ja asiantuntijat ovat omilta aloiltaan laatineet. Sanastot on alun perin julkaistu yksityisten, yhdistysten, hankkeiden, yritysten tai muiden tahojen verkkosivuilla. Ne tarjoavat hyödyllistä tietoa alan ammattilaisille, harrastajille, kääntäjille, opettajille, opiskelijoille, kielentutkijoille ja muille alasta kiinnostuneille.

Aineisto on tulossa Kielipankin kautta avoimesti saataville Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Sanastot on julkaistu kokoelmassa niiden laatijoiden tai koostajien luvalla. Kuvat on tekijänoikeussyistä jätetty pois. Käytön yhteydessä kokoelmaan ja siitä käytettyyn versioon on viitattava asianmukaisesti. Kokoelman sisällä olevien yksittäisten sanastojen tarkemmat viittausohjeet löytyvät kyseisten sanastojen kuvailutietosivuilta.

Sanastot on tallennettu Kielipankkiin sellaisenaan eikä niiden sisältöä, termejä, käsitteiden määritelmiä tai erikielisiä vastineita ole tarkastettu tai toimitettu, joten ne saattavat sisältää epätäydellisyyksiä tai virheellisyyksiä. Sanastoista saadut tiedot kannattaa kulloinkin tarkistaa myös muista lähteistä. Tarkemmat aineistokohtaiset käyttöehdot löytyvät aineistoversioiden kuvailutiedoista.

Taustaa

Sanastokokoelman taustalla on Kielipankin sekä Vaasan yliopiston tuottaman Terminology Forumin yhteistyöhanke. Hankkeessa kartoitettiin suomenkielistä termistöä sisältäviä verkossa julkaistuja sanastoja (553 kpl), joista valittiin pilottiaineistoksi noin 20 sanastoa. Sanastojen laatijoihin otettiin yhteyttä julkaisuluvan saamiseksi. Ensimmäiseen julkaisuun valikoitui 10 sanastoa, joiden avulla tallentamisprosessia päästiin testaamaan. Sanastoja on tarkoitus mahdollisuuksien mukaan vähitellen lisätä.

Tämän sivun pysyvä tunniste: http://urn.fi/urn:nbn:fi:lb-2021082322

Hae Kielipankki-portaalista:
Juho Leinonen
Kuukauden tutkija: Juho Leinonen

 

Tulevat tapahtumat

  1. CLARIN Annual Conference 2021

    27.9.2021 10.0029.9.2021 16.15

Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4129317

Tarkemmat yhteystiedot