FinnWordNet: Vanhempia uutisia

Tuoreempia uutisia FinnWordNetin tietosivulla

Huomaa, että jotkin linkit näissä vanhemmpissa uutisissa eivät välttämättä toimi enää, ja jotkin mainitut ominaisuudet eivät ole enää käytössä.

FinnWordNetiin perustuvat synonyymi- ja käännöstransduktorit ladattavissa (2011-12-02)

FinnWordNetin (ja Princeton WordNetin) sisältö on pohjana HFST-muotoisissa äärellisissä transduktoreissa, jotka toimivat suomen tai englannin synonyymisanakirjoina tai suomi–englanti- tai englanti–suomi-käännössanakirjoina. Transduktorit tunnistavat sanat myös taivutetuissa muodoissa, ja synonyymisanakirjoista on versiot, jotka tuottavat synonyymit syötesanan taivutusmuodossa. Transduktorit ovat ladattavissa.

FinnWordNetiä varten muokattu WordNet 3.0:n Grind-ohjelma ladattavissa (2011-12-02)

Princeton WordNet 3.0:n Grind-ohjelman FinnWordNetiä varten muokattu versio on nyt ladattavissa. Jos muokkaat FinnWordNetin sisältöä (lexicographer-tiedostoja), muokatun version kääntäminen WordNet-tietokantamuotoon edellyttää muokattua Grind-ohjelmaa.

Muokattu Grind on ladattavissa lähdekoodimuodossa. Ohjelman kääntäminen edellyttää Unix-, Linux- tai vastaavaa ympäristöä sekä C-kääntäjää.

FinnWordNetistä julkaistu versio 1.1.2, jossa korjattu käännöksiä (2011-07-01)

FinnWordNetin datasta on julkaistu korjausversio 1.1.2, jossa on korjattu yli 1800 suomenkielistä käännöstä yli 1000 synonyymijoukossa. Uusi versio on ladattavissa ja käytössä WWW-hakuliittymässä.

Tässä versiossa on korjattu huomattuja kirjoitusvirheitä ja virheellisiä käännöksiä sekä lisätty käännösvaihtoehtoja ja muokattu, lisätty ja poistettu kääntäjien kommentteja. FinnWordNetin rakenteeseen (synonyymijoukkoihin ja relaatioihin) ei ole tehty muutoksia. Jotkin korjaukset perustuvat FinnWordNetin käyttäjiltä saatuihin ehdotuksiin.

FinnWordNetin WWW-hakuliittymän ehdotuslomaketta päivitetty (2011-07-01)

FinnWordNetin WWW-hakuliittymän ehdotuslomakkeella voi nyt ehdottaa käännöksen, synonyymin tai sananmerkityksen (synonyymijoukon) korjausta uuden lisäämisen lisäksi. Ehdotuslomake aukeaa hakutulossivun tähtilinkeistä.

FinnWordNetin WWW-hakuliittymää päivitetty (2011-02-07)

FinnWordNetin WWW-hakuliittymää on päivitetty. Hakuliittymässä on nyt mahdollista ehdottaa sanoille uusia käännöksiä, synonyymeja ja merkityksiä.

FinnWordNetin sisällön arvioimiseksi ja kehittämiseksi hakuliittymä kysyy arviotasi kahden satunnaisesti valitun FinnWordNetissä synonyymeina olevan sanan synonyymisuudesta ennen ensimmäistä hakua. Myös haukulomakkeen yhteydessä on mahdollisuus arvioida sanojen synonyymisuutta.

FinnWordNet 1.1.1 ladattavissa (2011-02-07)

FinnWordNetin version 1.1.1 datatiedostot ovat nyt ladattavissa: datasta tuotettuja listoja (synonyymijoukot, käännökset, synonyymijoukkojen väliset ja sanojen väliset suhteet), WordNet-muotoiset datatiedostot ja niiden lähdemuotona käytetyt lexicographer-tiedostot.

Hae Kielipankki-portaalista:
Juraj Šimko
Kuukauden tutkija: Juraj Šimko

 

Tulevat tapahtumat


Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4129317

Tarkemmat yhteystiedot