Lahjoita puhetta -aineistoBusiness Finland -rahoitushakuLUMI-supertietokone

Yrityksille

In English

Kieliteknologia ja tekoäly osana yritysten toimintaa

Kielipankki tarjoaa laajan valikoiman teksti- ja puheaineistoja sekä niiden käsittelyyn sopivia avoimen lähdekoodin työkaluja. Välitämme tiettyjä aineistoja myös yritysten käyttöön.

Tutustu myös yrityksille suunnattuun Co-Creation-hankkeeseemme, jonka kautta yritysten on mahdollista kehittää suomenkielistä puhekäyttöliittymää omaa toimintaansa tukemaan.


Lue lisää tekoälystä ja puhekäyttöliittymästä alla olevista blogikirjoituksistamme:

Tekoälyä kehitetään erityisesti palvelusektorin tarpeisiin
Erilaiset tekoälyyn pohjautuvat järjestelmät ja laitteet ovat mullistamassa EU:n isointa kasvavaa liiketoiminta-aluetta, palvelusektoria. Erityisesti puhekäyttöliittymien suosio on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. (lue lisää)
Kuka kehittää suomenkielistä puhekäyttöliittymää?
Puhekäyttöliittymien yleinen toimintavarmuus ei toistaiseksi ole vielä riittävällä tasolla muiden kuin maailman valtakielien (mm. englanti) kohdalla. (lue lisää)
Co-Creation-hanke kutsuu yrityksiä mukaan kehittämään suomenkielistä tekoälyä
Vuonna 2021 käynnistyvässä Business Finlandin rahoittamassa Co-Creation-hankkeessa kartoitetaan yritysten kanssa, millä tavoin puheenkeräyskampanjan aineistoja voidaan kehittää ja millaisia kielikomponentteja siitä voitaisiin jalostaa. (lue lisää)

Kieliteknologian rautaisannos: Monikielistä kieliteknologiaa ELRC-työpajassa ja eurooppalaisen kieliteknologia-alustan esittely ELG-työpajassa

FIN-CLARIN järjestää kolmannen ELRC-työpajan (European Language Resource Coordination) 15.12.2020 klo 9.30-12.30. Tapahtumassa kohtaavat suomalaiset yritykset, organisaatiot ja tutkijat, jotka kehittävät, tarjoavat tai hyödyntävät kieliteknologiaa ja haluavat tarjota tai käyttää monikielisiä palveluita.Työpaja toteutetaan etäyhteydellä.

Iltapäivällä klo 14-16.30 jatketaan samassa virtuaalikokoushuoneessa ELG:n (European Language Grid) alueellisella työpajalla, jossa esitellään tehokas, yhteiseurooppalainen alusta kieliteknologiatyökalujen tarjoamiseen ja käyttöön.

Ilmoittaudu mukaan ja tutustu kieliteknologian kenttään!

Hae Kielipankki-portaalista:
Therese Lindström Tiedemann
Månadens forskare: Therese Lindström Tiedemann

 

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4129317

Tarkemmat yhteystiedot