18.12.2019

Eduskunnan täysistuntojen ladattava versio on päivitetty tehokäyttäjiä varten

Kielipankin Eduskunnan täysistunnot -korpuksesta on nyt saatavilla päivitetty ladattava versio, johon on lisätty saman aineiston Korp-palvelussa näkyvän version 1.5 mukaiset VRT-muotoiset tekstitiedostot. VRT-muotoinen latauspaketti sisältää äänitteisiin kohdistetun, osittain puheentunnistimella tunnistetun tekstisisällön saneistettuna, perusmuotoistettuna ja jäsennettynä. VRT-tiedostossa on mukana alkuperäisissä pöytäkirjoissa mainittuja tietoja kulloisestakin puhujasta, puheenvuorojen alku- ja loppuaikaleimat kyseisen video- tai äänitallenteen sisällä sekä viittaukset vastaaviin alkuperäisiin videoihin ja pöytäkirjoihin.

Eduskunnan täysistuntojen ladattava versio 1.5 sisältää kaikki täysistunnot ajalta 10.9.2008 – 1.7.2016, samoin kuin sitä edeltävä latausversio 1.

Huomaa, että ladattava korpusversio on tarkoitettu niille käyttäjille, joiden tarkoituksiin Korp-palvelun kautta tarjotut monipuoliset haku- ja tilastointimahdollisuudet eivät sovellu. Aineistoon kannattaa kuitenkin tutustua ensin Korp-palvelun kautta. Hakuesimerkkejä löytyy mm. Eduskunnan täysistunnot -aineistojen yhteiseltä ohjesivulta.

Lisätietoja