Eduskunnan täysistunnot

Viimeisimmät versiot:
Eduskunnan täysistunnot, Kielipankin Korp-versio 1.1
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Viittausohje tähän versioon
Avaa aineisto Korp-palvelussa icon-question-circle
Eduskunnan täysistunnot, ladattava versio 1
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Viittausohje tähän versioon
Lataa aineisto
Etsi muut saatavilla olevat versiot

Eduskunnan täysistunnot -aineisto sisältää Suomen eduskunnan täysistuntokeskustelujen äänitteitä, videoita ja niihin kohdistettuja keskustelupöytäkirjoja. Sekä mediatallenteet että pöytäkirjat on saatu suoraan eduskunnan julkisten palveluiden kautta. Aineisto on Kielipankin kautta avoimesti saatavilla eikä sen käyttäminen edellytä kirjautumista.

Aineistosta voi tehdä monenlaisia hakuja ja tilastoida tuloksia Kielipankin Korp-palvelussa. Eri puhujien puheenvuorot on merkitty aineistoon erikseen. Korpin laajennettu haku -välilehdellä voi rajata hakuja esimerkiksi puhujan, hänen edustamansa eduskuntaryhmän tai hänen roolinsa perusteella.

Osassa Korp-hakutuloksia näkyy myös linkki vastaavaan kohtaan alkuperäisessä videossa. Kaikkia videoita ei ole toistaiseksi voitu tuoda linkkeinä saataville Kielipankin palvelun kokorajoitusten vuoksi. Halutessaan käyttäjä voi kuitenkin ladata keskustelujen EAF-muotoiset annotaatiotiedostot ja äänitteet aineiston ladattavasta versiosta ja lisäksi noutaa tarvittaessa eduskunnan palvelimelta alkuperäisiä videoita.

Pöytäkirjojen sisältämä teksti on kohdistettu äänitteisiin automaattisilla menetelmillä. Kohdistustyöstä on teknisesti vastannut Aalto-yliopisto. Ne kohdat, joissa pöytäkirjasta ei ole löytynyt äänitettä vastaavaa tekstiä, on pyritty tunnistamaan automaattisesti ja tekstiehdotus on lisätty litteraattiin. Tämän vuoksi kannattaa huomata, ettei tunnistettu teksti ole kaikilta osin virheetöntä.

Tarkempaa tietoa eri aineistoversioiden sisällöstä löytyy niiden kuvailutiedoista.

Hae Kielipankki-portaalista:
Kuukauden tutkija: Eliisa Uotila

 

Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4140599 / 029 4129317