Eduskunnan täysistunnot

In English

Viimeisimmät versiot: 
Eduskunnan täysistunnot, Kielipankin Korp-versio 1.5
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Viittausohje tähän versioon
Esimerkkihakuja
Avaa aineisto Korp-palvelussa icon-question-circle
Eduskunnan täysistunnot, ladattava versio 1.5
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Viittausohje tähän versioon
Lataa aineisto
Etsi muut saatavilla olevat versiot 

Eduskunnan täysistunnot -aineisto sisältää Suomen eduskunnan täysistuntokeskustelujen äänitteitä, videoita ja niihin kohdistettuja keskustelupöytäkirjoja. Sekä mediatallenteet että pöytäkirjat on saatu suoraan eduskunnan julkisten palveluiden kautta. Aineisto on Kielipankin kautta avoimesti saatavilla eikä sen käyttäminen edellytä kirjautumista (ks. tarkemmat tiedot aineistoon sovellettavista lisensseistä).

Aineistosta voi tehdä monenlaisia hakuja ja tilastoida tuloksia Kielipankin Korp-palvelussa. Eri puhujien puheenvuorot on merkitty aineistoon erikseen. Korpin laajennettu haku -välilehdellä voi rajata hakuja esimerkiksi puhujan, hänen edustamansa eduskuntaryhmän tai hänen roolinsa perusteella.

Lähes kaikista Korp-hakutuloksista on myös linkki vastaavaan kohtaan alkuperäisessä videossa (videolinkit on lisätty aineiston Korp-versioon 1.5). Lisäksi käyttäjä voi tarvittaessa ladata Korp-versiota 1.5 vastaavat VRT-muotoiset tekstitiedostot sekä keskustelujen äänitteet ja EAF-muotoiset annotaatiotiedostot aineiston ladattavasta versiosta sekä noutaa eduskunnan palvelimelta alkuperäisiä videoita.

Pöytäkirjojen sisältämä teksti on kohdistettu äänitteisiin automaattisilla menetelmillä. Kohdistustyöstä on teknisesti vastannut Aalto-yliopisto. Ne kohdat, joissa pöytäkirjasta ei ole löytynyt äänitettä vastaavaa tekstiä, on pyritty tunnistamaan automaattisesti ja tekstiehdotus on lisätty litteraattiin. Tämän vuoksi kannattaa huomata, ettei tunnistettu teksti ole kaikilta osin virheetöntä. Teksti on myös jäsennetty suomen kielen jäsentimellä, joten alkuperäisten pöytäkirjojen ruotsinkieliset kohdat on yleensä merkitty sanaluokaltaan vierassanoiksi.

Tarkempaa tietoa eri aineistoversioiden sisällöstä löytyy niiden kuvailutiedoista.

Esimerkkihakuja aineiston Korp-versiosta

Kuva Korp-hakutuloksista eduskunta-aineistosta
Yksinkertainen haku Korpissa, kaikki esiintymät sanan ’maahanmuuttaja’ kaikista eri muodoista koko aineistossa
Videolinkin sijainti Korp-hakutuloksissa (sivun oikea alakulma)

Laajennettu haku Korpissa: Sanan ’maahanmuuttaja’ kaikki eri muodot, jotka esiintyvät joko Keskustan tai Kansallisen kokoomuksen eduskuntaryhmien edustajien puheissa ja joiden jälkeen samassa virkkeessä enintään 10 sanan päässä esiintyy mikä tahansa muoto sanasta ’opetus’ tai sanasta ’koulutus’.

Laajennettu haku Korpissa, kaikki ’Pori’-paikannimen maininnat.

Tämän sivun pysyvä tunniste: urn:nbn:fi:lb-2021111721

Hae Kielipankki-portaalista:
Lotta Leiwo
Kuukauden tutkija: Lotta Leiwo

 

Tulevat tapahtumat


Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4129317

Tarkemmat yhteystiedot