Nordic Tweet Stream (NTS) haku- ja visualisointikäyttöliittymä

In English

NTS on monikielinen monitorikorpus, joka sisältää maantieteellisesti paikannettuja twiittejä ja niihin liittyviä metatietoja Pohjoismaista. Kaikkiaan se sisältää lähes 74 miljoonaa viestiä sadoilta tuhansilta käyttäjätileiltä Tanskasta, Suomesta, Islannista, Norjasta ja Ruotsista. NTS-tiedot kattavat ajanjakson tammikuun 2013 ja toukokuun 2023 välillä, ja ne kerättiin Twitter Academic API:n avulla, joka on nyt suljettu.

NTS:n tarkoituksena on helpottaa SSH:n perustutkimusta. NTS:ssä on helppokäyttöinen graafinen käyttöliittymä, joka tukee nopeaa tiedonsaantia, jotta tutkijat voivat keskittyä tietojen analysointiin. Tietoaineisto mahdollistaa erityyppiset tutkimukset. Esimerkiksi on mahdollista tutkia julkista keskustelua ja tunteita lähihistorian tapahtumista (esim. COVID-19-pandemia, Nato-jäsenyysprosessi jne.). Tietokokonaisuus on myös resurssi sosiolingvistiselle tutkimukselle ja monikielisyyden tutkijoille.

Tutustu verkkosivustoon.

Lisää tietoa NTS:stä

Jos käytät NTS-käyttöliittymää ja hyödynnät tuloksia julkaisuissasi, mainitse hiljattain julkaistu artikkeli, joka on saatavilla verkossa:
[1] Laitinen, Mikko, Jonas Lundberg, Magnus Levin & Rafael Martins. 2018. The Nordic Tweet Stream: A Dynamic Real-Time Monitor Corpus of Big and Rich Language Data, Proc. of Digital Humanities in the Nordic Countries 3rd Conference, Helsinki, Finland, March 7-9, 2018, CEUR-WS.org, online CEUR-WS.org/Vol-2084/short10.pdf.

Tämän sivun pysyvä tunniste: http://urn.fi/urn:nbn:fi:lb-2024041502

Hae Kielipankki-portaalista:
Juraj Šimko
Kuukauden tutkija: Juraj Šimko

 

Tulevat tapahtumat


Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4129317

Tarkemmat yhteystiedot