FIN-CLARIN -johtoryhmän sähköpostikokous

Pöytäkirja

Aika: ma 7.5.2018 klo 12:00 – ma 14.5.2018 klo 12:00
Paikka: Sähköpostikokous

Osallistujat:
Sisko Brunni (Kotus)
Ulla-Maija Forsblom (Kotus)
Marja-Liisa Helasvuo (Turun yliopisto)
Ari Huhta (Jyväskylän yliopisto)
Merja Koskela (Vaasan yliopisto)
Anna-Liisa Kristiansson (Kotus)
Mikko Kurimo (Aalto-yliopisto)
Mikhail Mikhailov (Tampereen yliopisto)
Jukka Mäkisalo (Itä-Suomen yliopisto)
Stefan Werner (Itä-Suomen yliopisto)
Krister Lindén
Hanna Westerlund, siht.

Kokous alkoi 7.5.2018 klo 12:00

1. Käsiteltiin ehdotus FIN-CLARIN-vetoisen kansainvälisen konferenssin järjestämisestä Oulun yliopistossa syksyllä 2019.

Ehdotus lähetettiin kaikille kutsun liitteenä. Kaikki kokoukseen osallistuneet FIN-CLARIN-johtoryhmän jäsenet sekä Itä-Suomen yliopiston varajäsen puolsivat ehdotusta. Kommentit:

  • Tarkoituksenmukaisin ajankohta myös Suomessa on syksyisin joko parillisina vuosina samaan aikaan Baltian maiden ja Ruotsin vastaavien konferenssien kanssa tai parittomina vuosina NODALIDAn jälkeen syksyllä. Baltian maiden konferenssi: HLT (Baltic Human Language Technology, https://www.hlt2018.ut.ee/), Ruotsin SLTC (Swedish Language Technology Conference, http://sltc2018.su.se/), NODALIDA on aina toukokuun lopussa parittomina vuosina ja nyt seuraavan kerran Turussa (https://turkunlp.github.io/nodalida2019/). Näitä voimme käyttää maakohtaisen konferenssin esikuvana. (KL).
  • Jos halutaan mukaan kv. osallistujia niin kannattaisiko sitten yhdistää mahdollisuuksien mukaan johonkin isompaan (Suomessa tapahtuvaan) konferenssiin tai workshoppiin. Jos kaikkiin mielenkiintoisiin tilaisuuksiin ei voi matkustaa niin monet valitsevat matkaohjelmansa tuoreiden ja korkeatasoisten tieteellisten esitysten (=väitöskirjakelpoisten artikkelien) perusteella. (MiK)
  • Rahoituksesta: TSV tukee lähtökohtaisesti ulkomaisten kutsuttujen puhujien osallistumista. Rahoitusta kannattaa sieltä hakea siinä vaiheessa, kun ohjelman runko on valmis ja kutsuttavat keynote-puhujat selvillä. (UMF)

Kokous päättyi 14.5.2018 klo 12:00

Hae Kielipankki-portaalista:
Krister Lindén
Kuukauden tutkija: Krister Lindén

 

Tulevat tapahtumat


Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4129317

Tarkemmat yhteystiedot