Lahjoita puhetta -aineistoBusiness Finland -rahoitushakuLUMI-supertietokone

Yrityksille

In English

Kieliteknologia ja tekoäly osana yritysten toimintaa

Kielipankki tarjoaa laajan valikoiman teksti- ja puheaineistoja sekä niiden käsittelyyn sopivia avoimen lähdekoodin työkaluja. Välitämme tiettyjä aineistoja myös yritysten käyttöön.

Tutustu myös yrityksille suunnattuun Co-Creation-hankkeeseemme, jonka kautta yritysten on mahdollista kehittää suomenkielistä puhekäyttöliittymää omaa toimintaansa tukemaan.


Lue lisää tekoälystä ja puhekäyttöliittymästä alla olevista blogikirjoituksistamme:

Tekoälyä kehitetään erityisesti palvelusektorin tarpeisiin
Erilaiset tekoälyyn pohjautuvat järjestelmät ja laitteet ovat mullistamassa EU:n isointa kasvavaa liiketoiminta-aluetta, palvelusektoria. Erityisesti puhekäyttöliittymien suosio on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. (lue lisää)
Kuka kehittää suomenkielistä puhekäyttöliittymää?
Puhekäyttöliittymien yleinen toimintavarmuus ei toistaiseksi ole vielä riittävällä tasolla muiden kuin maailman valtakielien (mm. englanti) kohdalla. (lue lisää)
Co-Creation-hanke kutsuu yrityksiä mukaan kehittämään suomenkielistä tekoälyä
Vuonna 2021 käynnistyvässä Business Finlandin rahoittamassa Co-Creation-hankkeessa kartoitetaan yritysten kanssa, millä tavoin puheenkeräyskampanjan aineistoja voidaan kehittää ja millaisia kielikomponentteja siitä voitaisiin jalostaa. (lue lisää)

In English

 

European Language Grid (ELG): esittely ja yleiskatsaus

ELG:n neljäs alueellinen työpaja: Suomi

15.12.2020 klo 14.00-16.30
Verkkotapahtuma

 

European Language Grid (ELG) kehittää digitaalista markkinapaikkaa, jonka kautta eurooppalaiset yritykset, organisaatiot ja kansalaiset voivat sekä tarjota että tehokkaasti käyttää kieliteknologisia työkaluja, datasettejä ja palveluita. Joulukuussa järjestettävän työpajan tavoitteena on esitellä ELG:n toimintaperiaatetta ja kertoa pilottihankkeiden etenemisestä. Tervetuloa keskustelemaan siitä, mitä ELG tarjoaa sinulle!

Ilmoittautuminen

ELG-työpaja on ilmainen tapahtuma, mutta siihen on ilmoittauduttava ennakkoon. Ilmoittaudu ELRC:n verkkosivujen kautta 10.12.2020 mennessä. Huom. Ilmoittautumisen lisätiedoissa voit mainita, mikäli olet kiinnostunut osallistumaan ELG-tutoriaaliin työpajan lopussa!

Huomaa, että aiemmin samana päivänä klo 9.30-12.40 järjestetään myös Suomen kolmas ELRC-työpaja. Samalla lomakkeella voit ilmoittautua mukaan molempiin verkkotapahtumiin.

Ohjelma (muutokset mahdollisia)

ELG-työpaja järjestetään englanninkielisenä.

14:00Welcome and introduction
14:05ELG Overview
Katrin Marheinecke
14:30ELG online demo
Nils Feldhus
14:50Presentations of Finnish Pilot Projects funded in ELG: PARA4DLM (University of Turku), LSDISCO (Lingsoft); OPUS-MT (University of Helsinki)
15:20Expectations/requirements of Finnish Language Technology providers
Marko Turpeinen, 1001Lakes
15:40Summary and discussion
16:00End of workshop
16:15Tutorial: How to integrate a service into ELG
This tutorial may be organized according to requests from the participants. Please indicate your interest in the registration form.

Viimeksi päivitetty: 7.12.2020

Kieliteknologian rautaisannos: Monikielistä kieliteknologiaa ELRC-työpajassa ja eurooppalaisen kieliteknologia-alustan esittely ELG-työpajassa

FIN-CLARIN järjestää kolmannen ELRC-työpajan (European Language Resource Coordination) 15.12.2020 klo 9.30-12.30. Tapahtumassa kohtaavat suomalaiset yritykset, organisaatiot ja tutkijat, jotka kehittävät, tarjoavat tai hyödyntävät kieliteknologiaa ja haluavat tarjota tai käyttää monikielisiä palveluita.Työpaja toteutetaan etäyhteydellä.

Iltapäivällä klo 14-16.30 jatketaan samassa virtuaalikokoushuoneessa ELG:n (European Language Grid) alueellisella työpajalla, jossa esitellään tehokas, yhteiseurooppalainen alusta kieliteknologiatyökalujen tarjoamiseen ja käyttöön.

Ilmoittaudu mukaan ja tutustu kieliteknologian kenttään!

FIN-CLARIN järjestää pe 23.9.2016 seminaarin suomalais-ugrilaisesta tietokonelingvistiikasta.

Lisätietoja: www.helsinki.fi/finclarin/event

Hae Kielipankki-portaalista:
Therese Lindström Tiedemann
Månadens forskare: Therese Lindström Tiedemann

 

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4129317

Tarkemmat yhteystiedot