20.6.2012

Tee virtuaalivierailu Euroopan parlamenttiin

Lingonet Oy on kehittänyt Euroopan parlamentin tiedotusosaston rahoittaman verkkomateriaalin, jonka avulla kuka tahansa pääsee opastetuille kävelyille Brysseliin, jossa tutustutaan niin keskustan nähtävyyksiin kuin EU:n hallintoalueeseenkin. Kävelyt ulottuvat myös parlamentin sisätiloihin ja siellä pääsee haastattelemaan seitsemää parlamentin jäsentä ja kahta avustajaa. He kertovat itsestään ja parlamentin toiminnasta yhteensä kahdeksalla eri kielellä. Verkkomateriaali painottuukin vahvasti kielenoppimisen alueelle, sillä se hyödyntää Lingonetin opastettujen kävelyiden ja videohaastattelujen työstämiseen kehittämiä formaatteja. Oppilaitoksissa materiaalia voi käyttää myös yhteiskuntaopin opinnoissa.

Haastattelujen kielenä ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, unkari, romania ja italia. Kaikki haastattelut on tulkattu myös englanniksi. Haastattelujen kysymykset ovat suomalaisten ja italialaisten koululaisten ideoimia.

Kaikille avoimeen ilmaiseen materiaaliin voi tutustua ja sitä voi käyttää esimerkiksi osoitteessa http://info.edu.turku.fi/europarliament/

Lisätietoa suomen kielellä löytyy osoitteessa: http://www.lingonet.com/europarlamentti/