28.11.2016

Onko sinulla jo ORCID-tutkijatunniste?

Oletko törmännyt ongelmaan, että samalla tai jollakin toisella tieteenalalla työskentelee (ainakin melkein) samanniminen tutkija? Oletko vaihtanut etu- tai sukunimeäsi ja miettinyt, kuinka kertoisit tästä entisten ja tulevien julkaisujesi lukijoille? Joudutko jatkuvasti kopioimaan julkaisutietojasi järjestelmästä toiseen?

ORCID (Open Researcher and Contributor ID) on kansainvälinen tutkijatunniste, jonka avulla julkaisutietojesi hallinta helpottuu. Omistat tietosi itse ja määräät, kuka voi ne nähdä. Voit toisaalta antaa luotetulle organisaatiolle – kuten yliopistolle, kirjastolle tai kustantajalle – oikeuden täydentää tietojasi. Julkaisusi ja muut tuotoksesi eivät pääse vahingossa sekaantumaan kenenkään muun aikaansaannoksiin, ja tiedot säilyvät kätevästi, vaikka vaihtaisit työpaikkaa.

ORCID on voittoa tavoittelematon Yhdysvaltoihin rekisteröity säätiö. ORCID-tunnisteita on luotu maailmassa jo yli kaksi miljoonaa. Myös monet suomalaiset yliopistot ja tutkimusorganisaatiot ovat jo sopineet ORCID-tunnisteiden käyttöönotosta.

Lue lisää ja tee ikioma ORCID-tunnisteesi: https://tutkijatunniste.fi/