27.2.2013

Muutoksia Tutkijan käyttöliittymässä ja Kielipankin oikeudet -palvelussa

CSC:n Tutkijan käyttöliittymä on päivitetty uuteen versioon. Kielipankin käyttäjiä koskee kaksi pientä muutosta.

Kielipankin oikeudet -palveluun pääsee vain Tutkijan käyttöliittymän kautta ja sen käyttöön tarvitaan CSC:n käyttäjätunnusta jo etukäteen.
Vanha suora linkki https://sui.csc.fi/web/guest/language-bank-rights ei enää toimi. Mikäli sinulla ei vielä ole CSC:n käyttäjätunnusta tai tunnuksesi on vanhentunut, sinun on haettava uusi käyttölupa. Kirjaudu Tutkijan käyttöliittymään omalla Haka-tunnuksellasi ja valitse Palvelut: Rekisteröidy. Kun olet saanut uuden CSC-tunnuksen, yhdistä se Haka-tunnukseesi näin: Kirjaudu Haka-tunnuksella Tutkijan käyttöliittymään. Valitse Palvelut-valikosta jokin kohta, jolloin sinulle kerrotaan, että osa palveluista vaatii CSC:n käyttäjätunnuksen. Syötä CSC-tunnuksesi pyydettäessä. Jatkossa voit käyttää myös CSC-tunnukseesi liittyviä palveluita pelkällä Haka-kirjautumisella. Tunnusten yhdistämisen jälkeen Tutkijan käyttöliittymästä löytyy myös Kielipankin oikeudet -sovellus. Kaksoisnäpsäytä kuvaketta Kielipankin oikeudet (sinisen possun kuva) tai valitse se Palvelut-valikosta. Huomaa, että myös aikaisemmin Kielipankin aineistojen käyttöoikeuden yhteydessä on kullekin käyttäjälle aina luotu myös CSC:n käyttäjätunnus. Muutoksen myötä CSC:n tunnus on siis haettava ensin erikseen.

Mikäli olet jo aiemmin käyttänyt Tutkijan käyttöliittymää, näet seuraavan kerran kirjautuessasi Tutkijan käyttöliittymään tyhjän oman Työpöydän, jolla ei ole lainkaan palveluiden kuvakkeita. Voit poimia Työpöydällesi tarvitsemasi palvelut (esimerkiksi Kielipankin oikeudet-palvelun) itse: Klikkaa Työpöytää hiiren oikeanpuoleisella napilla, jolloin näet ponnahdusvalikon. Valitse Muokkaa kuvakkeet. Näkyviin tulevat käytettävissäsi olevien palveluiden kuvakkeet. Raahaa hiirellä tarvitsemasi kuvakkeet Työpöydälle ja järjestele haluamallasi tavalla. Seuraavalla kirjautumiskerralla näet tutut palvelut Tutkijan käyttöliittymässä. Huom. Kaikki palvelut löytyvät tarvittaessa myös Tutkijan käyttöliittymän etusivun ylälaidassa olevasta Palvelut -valikosta.

Tutkijan käyttöliittymä löytyy osoitteesta https://sui.csc.fi.

Lisätietoa Tutkijan käyttöliittymän päivityksestä voi kysellä osoitteesta kielipankki [ATT] csc.fi .