7.12.2021

Ennakkotietoa Korp-palvelun päivityksestä joulukuussa 2021

Suosikkihakupalvelumme Korp päivittyy uuteen versioon vielä ennen joulua! Uutta Korp-versiota voi jo kokeilla osoitteessa

https://korp.csc.fi/korplab/

Uutta Korp-versiota varten Korpin korpusvalikossa näkyvät aineistot on järjestetty uudelleen aihepiirin mukaan. Korpusten sisällöt ovat kuitenkin samoja, ja aiemmalla Korp-versiolla tehtyjen hakulinkkien pitäisi toimia suoraan myös uudella Korpilla.

Uusi Korp mahdollistaa joitakin sellaisia ominaisuuksia, joita aikaisemmassa versiossa ei ole ollut käytettävissä, esimerkiksi mahdollisuuden suodattaa hakujen kohteena olevaa aineistoa sekä paremman karttanäkymän niille korpuksille, joihin on liitetty sijaintitietoja. Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole heti käytettävissä uudessa Korp-versiossa, mutta niitä lisätään ajan myötä.

Toivomme palautetta uuden Korpin puutteista joko Korpin ratasvalikosta löytyvän palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteella fin-clarin (ät) helsinki.fi. Päivityksen jälkeen myös nykyinen Korp-versio jää toistaiseksi käyttöön osoitteessa https://korp.csc.fi/korp-old/.

Korp-palvelun käyttöohjeet