Tallettaisitko oman aineistosi Kielipankkiin?

In English

Kun talletat koostamasi aineiston tai kehittämäsi työkalun välitettäväksi FIN-CLARINin ylläpitämän Kielipankin kautta, työsi saa näkyvyyttä ja käyttäjät pääsevät sitä hyödyntämään. Myös monet suomalaiset tutkimusrahoittajat suosittelevat, että kieltä sisältävät tutkimusaineistot toimitetaan Kielipankkiin.

Mitä helpommin aineisto tai työkalu on saatavilla, sitä enemmän sitä käytetään ja sitä enemmän siihen myös viitataan. Jokainen Kielipankissa julkaistu aineisto saa yksilöllisen pysyvän tunnisteen sekä viittausohjeen, jota on helppo käyttää julkaisuissa tai aineiston koostajan omassa ansioluettelossa.

Joissakin tapauksissa kieliaineistoa ei ole mahdollista tuoda täysin avoimeen käyttöön. Aineiston välittämiseen liittyvistä ehdoista sovitaan FIN-CLARINin kanssa tallennussopimuksella. Tarvittaessa pääsy aineistoon voidaan rajata esimerkiksi vain tunnistautuneille käyttäjille tai hakemuksen perusteella henkilökohtaisen käyttöoikeuden saaneille käyttäjille. Jälkimmäisessä tapauksessa käyttöoikeuksien myöntäminen on vaivatonta sähköisen Kielipankin oikeudet -palvelun avulla.

Ilmoita Kielipankille tulossa olevasta aineistosta tai työkalusta

Lisätietoa:

Hae Kielipankki-portaalista:
Juraj Šimko
Kuukauden tutkija: Juraj Šimko

 

Tulevat tapahtumat


Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4129317

Tarkemmat yhteystiedot