Myllyn käyttöohjeet

Myllyn on kieliaineiston käsittelyyn ja tutkimiseen tarkoitettu alusta, joka pohjautuu CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen kehittämään Chipster-teknologiaan. Myllyssä voit turvallisesti käsitellä ja analysoida haluamaasi aineistoa helppokäyttöisessä työtilassa, jossa valitset tarvitsemasi toiminnot valikosta. Myllyn kautta voit jo käyttää esimerkiksi tekstin jäsentimiä ja automaattista puheentunnistinta, ja lisää työkaluja on luvassa. Mylly on Java-sovellus. Varmista, että sinulla on Java JRE asennettuna, ennen kuin käynnistät Myllyn.

Myllyssä ei tarvitse osata komentorivin käyttöä. Myllyssä olevat työkalut ovat kuitenkin käytettävissä myös suoraan komentoriviltä Kielipankin Taito-sovelluspalvelimella.

Myllyn käyttäminen on helppoa: Kirjaudu CSC:n tunnuksella, lataa käsiteltävä tiedosto palveluun, valitse tarvitsemasi työkalu suoraan valikosta ja paina Run. Näet Myllyssä syntyvät uudet tiedostot ja tekemäsi työvaiheet kätevänä kaaviona. Tulokseksi saamaasi aineistoa voit tarkastella ja jatkokäsitellä muilla Myllyyn kytketyillä työkaluilla tai tallentaa omalle koneelle.

Käynnistä Mylly: http://chipster.csc.fi/mylly.jnlp
Myllyyn kirjaudutaan CSC:n myöntämällä käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Lyhyitä esimerkkejä Myllyn käytöstä (PDF, esitelmä Kielitieteen päivillä 2017)

Englanninkielisiä ohjeita

The Chipster technology was originally developed for bioscientific use but the principles presented in the instruction videos also work in language research.

Videos

Guides

About Mylly

Kuukauden tutkija: Krista Lagus