Myllyn käyttöohjeet

Mylly on kieliaineiston käsittelyyn ja tutkimiseen tarkoitettu alusta, joka pohjautuu CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen kehittämään Chipster-teknologiaan. Myllyssä voit turvallisesti käsitellä ja analysoida haluamaasi aineistoa helppokäyttöisessä työtilassa, jossa valitset tarvitsemasi toiminnot valikosta.

Käynnistä Mylly: http://chipster.csc.fi/mylly.jnlp
Myllyyn kirjaudutaan CSC:n myöntämällä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Mylly on Java-sovellus. Varmista, että sinulla on Java JRE asennettuna, ennen kuin käynnistät Myllyn.

Myllyn kautta voit jo käyttää esimerkiksi tekstin jäsentimiä ja automaattista puheentunnistinta, ja lisää työkaluja on luvassa. Kaikki Myllyssä olevat työkalut ovat käytettävissä myös suoraan komentoriviltä Kielipankin Taito-sovelluspalvelimella.

Myllyn käyttäminen on helppoa: Kirjaudu, lataa käsiteltävä tiedosto palveluun, valitse tarvitsemasi työkalu suoraan valikosta ja paina Run. Näet Myllyssä syntyvät uudet tiedostot ja tekemäsi työvaiheet kätevänä kaaviona. Tulokseksi saamaasi aineistoa voit tarkastella ja jatkokäsitellä muilla Myllyyn kytketyillä työkaluilla tai tallentaa omalle koneelle.

Lyhyitä esimerkkejä Myllyn käytöstä (PDF, esitelmä Kielitieteen päivillä 2017)

Englanninkielisiä ohjeita

The Chipster technology was originally developed for bioscientific use but the principles presented in the instruction videos also work in language research.

Videos

Guides

About Mylly

Hae Kielipankki-portaalista:
Kuukauden tutkijat: Niklas Edenmyr, Ali Basirat ja Marc Tang