Suomi 24

Viimeisimmät versiot:  
Suomi24 virkkeet -korpus 2001-2017, Korp-versio 1.1
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Viittausohje tähän versioon
Avaa aineisto Korp-palvelussa icon-question-circle
Suomi24-korpus 2001-2017, VRT-versio 1.1 (tulossa)
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
Lisenssi
Aineiston aiempia latausversioita löytyy Kielipankin latauspalvelusta. Edelliseen 2017H2-versioon sisältyneiden ongelmien vuoksi suosittelemme kuitenkin odottamaan pian ilmestyvää VRT 1.1-versiota. Lisätietoja korjauksista on aineistoversioiden kuvailutiedoissa.
Etsi muut saatavilla olevat versiot  

Aineisto koostuu Suomi 24 -foorumilta kerätyistä keskusteluista. Sisältö on jäsennetty automaattisin menetelmin ja muunnettu sopivaan muotoon Korp-konkordanssipalvelua varten. Korpin kautta Suomi 24 -korpuksesta voi tehdä monipuolisia hakuja ja tilastoida tai kuvantaa hakutuloksia eri tavoin.

Kirjautumattomille käyttäjille aineiston tekstisisällöstä löytyneet hakuosumat näkyvät Korpissa kerrallaan vain lyhyinä otteina. Hakuosumien kohdalta on kuitenkin linkit alkuperäiseen viestiin ja keskusteluketjuun Suomi 24 -palvelimella (mikäli ne ovat edelleen olemassa).

Kirjautumalla Korp-palveluun tutkija saa tarvittaessa näkyviin laajemman kontekstin. Kokotekstiaineisto on käytettävissä CSC:n sovelluspalvelimella ja ladattavissa omalle koneelle Kielipankin latauspaikasta. Sovelluspalvelimen käyttäminen edellyttää CSC:n myöntämää käyttäjätunnusta. Huomaathan lisäksi, että VRT-muotoisen kokotekstiaineiston hallintaan ja tehokkaaseen käsittelyyn tarvitaan yleensä jonkin verran teknistä osaamista ja ohjelmointitaitoja.

Hae Kielipankki-portaalista:
Kuukauden tutkija: Markus Mattila

 

Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4140599 / 029 4129317