STT:n uutisarkisto

Suomen Tietotoimiston (STT) uutisarkisto sisältää uutisjakelun suomenkieliset artikkelit, jotka STT on lähettänyt media-asiakkaidensa käytettäväksi vuosina 1992-2018.
Arkistossa on yhteensä noin 2,8 miljoonaa yksittäistä kohdetta. Valtaosa artikkeleista on uutisjuttuja, joiden pituus vaihtelee hyvin lyhyistä ”viivauutisista” uutissähkeisiin ja pidempiin uutisjuttuihin. Artikkelit on luokiteltu osastoittain (kotimaa, ulkomaat, talous, politiikka, kulttuuri, viihde ja urheilu) sekä sisältää metadataa (IPTC-asiasanat tai avainsanat sekä tietyiltä osin paikkaluokitukset). Arkisto sisältää myös muuta STT luomaa tai välittämää materiaalia kuten asiakkaille lähetettäviä uutislupauksia, urheilutuloksia, vieraskynäartikkeleita ja tiedotteita.

Viimeisimmät versiot:
STT:n uutisarkisto 1992-2018, lähdemateriaali
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Tämän version viittausohje
Lataa aineisto
STT:n uutisarkisto 1992-2018, CoNLL-U, lähdemateriaali
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Tämän version viittausohje
Lataa aineisto
lisenssi kaikille STT:n uutisarkiston kokoteksti-aineistoille
Etsi versiot META-SHARE haun kautta

Aineistoista työstetään Kielipankissa erilaisia versioita, jotka ovat saatavilla Kielipankin latauspalvelussa ja/tai Korp-konkordanssipalvelussa. Linkit aineistoihin löytyvät versiolistauksesta yllä.

Tarkempaa tietoa eri aineistoversioiden sisällöstä löytyy niiden kuvailutiedoista. Kuvailutiedoista löytyvät myös tiedot aineiston käyttöoikeuksista ja lisensseistä.

Tämän aineistoryhmäsivun PID: http://urn.fi/urn:nbn:fi:lb-2018121001