Oulun yliopiston Päätalo-kokoelma

Oulun yliopiston Päätalo-kokoelma sisältää kirjailija Kalle Päätalon (11.11.1919-20.11.2000) teoksia. Iijoki-sarja on 26 teoksesta koostuva Päätalon omaelämäkerrallinen pääteos, jossa kirjailija kuvaa elämäänsä 1910-luvulta aina 1990-luvulle asti.

Viimeisimmät versiot:  
Iijoki, Oulun yliopiston Päätalo-kokoelma, Kielipankki Korp -versio
icon-info-circle Kuvailutiedot ja lisenssi
icon-quote-right Viittausohje tähän versioon
Avaa aineisto Korp-palvelussa icon-question-circle
Etsi saatavilla olevat versiot  

Aineiston julkaisemisen Kielipankissa ovat tehneet mahdolliseksi Oulun yliopiston yliopistonlehtori Maija Saviniemen aloitteesta Kalle Päätalon omaiset Riitta Päätalo, Aliisa Oksanen ja Emmi Oksanen sekä Gummerus Kustannus. Aineisto on Kielipankin kautta saatavilla tutkimuskäyttöön.

Iijoki-aineiston ensimmäisen Korp-version on FIN-CLARIN-hankkeessa jäsentänyt Erik Axelson Turku NLP -ryhmän Turku Neural Parser Pipeline (TNPP) -jäsentimellä. Aineisto on myös jäsennetty Kielipankissa TDPP-jäsentimellä, joka on Turku BioNLP -ryhmän kehittämän TDT-jäsentimen pohjalta Kielipankissa edelleen kehitetty jäsennin. TDPP-jäsennyksen pohjalta on luotu lista aineiston sisältämistä saneista, joita jäsennin ei ole kyennyt luotettavasti perusmuotoistamaan. Sen sijaan annotaatiossa on merkintä OTHER_UNK. Suuri osa näistä saneista on murresanoja eri muodoissaan joten murresanoja tutkivan kannattaa etsiä niitä aineistosta pintamuotojen avulla.

Aakkostettu lista OTHER_UNK (txt; 1,5 Mt)
Iijoki-sarjan 200 yleisintä murreanaa (pdf; 31 kt)

Aineistosta voi tehdä monenlaisia hakuja ja tilastoida tuloksia Kielipankin Korp-palvelussa. Korpin laajennettu haku -välilehdellä voi rajata hakuja esimerkiksi valitsemalla hakukriteeriksi teoksen nimen tai ajankohdan ja kirjoittamalla valintakenttään vastaavasti teoksen nimen tai julkaisuvuoden.

Hae Kielipankki-portaalista:
Gwenaëlle BauvoisKuukauden tutkija: Gwenaëlle Bauvois

 

Yhteystiedot

Kielipankin tekninen ylläpito:
kielipankki (ät) csc.fi
p. 09 4572001

Aineistoihin ja muuhun sisältöön liittyvät asiat:
fin-clarin (ät) helsinki.fi
p. 029 4144036 / 029 4129317